Ja ik wil, trouwen

Trouwambtenaren

Trouwambtenaren heten officieel Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand, afgekort tot BABS. In Nederland zijn ze aangesteld door het gemeentebestuur en in dienst van de gemeente. Hun taak is huwelijken voltrekken, partnerschappen registreren en omzetten van huwelijken en geregistreerde partnerschappen.

Zij overleggen met u de details van uw huwelijksdag en dragen zorg voor een persoonlijke noot. Vier weken voor de geplande trouwdatum, ontvangt u bericht van de gemeente wie uw trouwambtenaar is.

Enkele van de Bredase trouwambtenaren presenteren zich hier.

Ad Romijn

Functie: Trouwambtenaar

Mijn naam is Ad Romijn, geboren en getogen in Breda. Ik ben trouwambtenaar geworden, omdat ik jullie op heel persoonlijke wijze wil trouwen. Het maakt mij verder niet uit of het om gemengde paren, herenparen, damesparen, oude(re) paren of jonge paren gaat. Het is jullie huwelijk en ik probeer daar, natuurlijk rekening houdend met jullie wensen en/of voorkeuren, een mooie ceremonie van te maken op de locatie van jullie keuze. 

Ad Romijn

Ton Kleemans

Functie: Trouwambtenaar

JA,

Dat hoor ik een bruidspaar graag zeggen wanneer ik weer een huwelijk mag sluiten. Als BABS vind ik het heel plezierig om een wezenlijke bijdrage te mogen leveren aan de huwelijksvoltrekking tussen twee mensen. Naast het sluiten van het huwelijk, wat altijd toch een officiële tint heeft, probeer ik altijd rekening te houden met de wensen van het bruidspaar. Het is hun “feestje” en daar ga ik graag in mee. Met plezier steek ik hier energie in.

Ton Kleemans

Marc van Esch

Functie: Trouwambtenaar

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Natuurlijk moet deze bruiloft een van de mooiste dagen in jullie leven worden. Geweldig dan ook dat ik als trouwambtenaar aan deze dag kan bijdragen. Samen gaan we, voorafgaand aan de grote dag, aan de slag met de juiste voorbereidingen. Tijdens een informele kennismaking, neem ik samen met jullie alle wensen door. Zo zijn we er zeker van dat het echt júllie dag wordt. Ik kijk uit naar een prettige kennismaking en ik vind het een voorrecht om invulling te geven aan het officiële gedeelte op deze bijzondere dag.

Marc van Esch