16jul

Open Lucht Concerten - Vakantieorkest Ad Hoc 2011

De jaarlijkse tournee van Vakantieorkest Ad Hoc gaat dit jaar naar Trentino, een prachtige regio in Noord Italie, bekend om zijn vele verkoelende meren en niet te vergeten De Dolomieten.

Traditioneel geeft Ad Hoc, voorafgaand aan haar tournee, enkele gratis toegankelijke openluchtconcerten in Breda. Te beginnen met een try-out concert op zaterdagmiddag 16 juli in winkelcentrum Heksenwiel en vervolgens de jaarlijkse uitvoeringen op De Grote Markt en in Het Ginneken op het plein van de Laurentiuskerk.

Vakantieorkest Ad Hoc is in 1988 opgericht bij gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de “Unie van Oranjesteden” die gevormd wordt door de steden Diest in België, Dillenburg in Duitsland, Orange in Frankrijk en Breda. Om een bijdrage te leveren aan de jubileum festiviteiten werden de “Oranjesteden” tegen het einde van de zomervakantie van 1988 naar Zuid Frankrijk uitgenodigd. De Bredase delegatie werd vergezeld van een speciaal voor die gelegenheid samengesteld orkest (vandaar de naam Ad Hoc) met deelnemers van diverse muziekgezelschappen uit de regio Breda.

Ad Hoc is een orkest dat de blaasmuziek en in het bijzonder de harmoniebezetting wil promoten. Er wordt voor gekozen om dit op een zo origineel mogelijke manier te doen en in het programma maakt de muziekcommissie daarom een afweging tussen enerzijds de speelbaarheid door en de uitdaging voor het orkest en anderzijds de aantrekkelijkheid voor het publiek.

Locatie

Winkelcentrum Heksenwiel
Heksenwaag
Breda
Winkelcentrum Heksenwiel, Heksenwaag, Breda

Plaats uw reactie

Login om een reactie te plaatsen.