Educatieve kroegentocht Happy Ouders over veilig uitgaan in Breda

Publicatiedatum: 
10 jan 2019
Je kind voor het eerst op stap… en dan?

Wat komt hij of zij tijdens het stappen in het uitgaanscentrum van Breda tegen? Wat mag je als ouders verwachten van de maatregelen die horeca en gemeente nemen om uitgaan veilig en leuk te houden?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de bijeenkomst ‘Happy Ouders’ op dinsdagavond 22 januari. Enkele deskundigen nemen deel en geven tips en informatie om er samen voor te zorgen dat uitgaan veilig blijft. Het programma vindt plaats in het Bredase uitgaanscentrum.Gemeente Breda, Politie, Bureau Halt, Novadic Kentron, Surplus Welzijn en de Bredase horeca organiseren samen Happy Ouders. Ouders met kinderen tussen de 14 en 18 jaar kunnen zich oriënteren op het uitgaansleven van hun kinderen. Iedere betrokken organisatie beschrijft een aspect van het uitgaansleven en wat daarbij komt kijken.

Programma

Het programma bestaat uit vier interactieve presentaties op verschillende locaties in het centrum. Horecaondernemers, de portier, politie, Gemeente Breda en een preventiewerker vertellen hun verhaal. Tijdens een interactief toneelspel door Helder Theater worden situaties vanuit thuis nagespeeld. Er wordt aandacht besteed aan de onderwerpen veiligheid op straat, regels in de horeca, alcoholgebruik van uw kind en hoe daarmee om te gaan. De ervaringen met het uitgaanspubliek, het deurbeleid, huisregels van de horeca en de afspraken tussen de gemeente en politie komen aan bod. En er is voldoende ruimte voor vragen van de ouders.

Inschrijven

Op 22 januari start het programma om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Aanmelden vóór 17 januari kan via www.happyouders.nl. U krijgt op 18 januari een mail waarin staat op welke locatie u verwacht wordt. Deelname is gratis. Let op, deze avond is speciaal voor ouders, dus zonder kinderen.

Wat vindt u van onze website?