Drukte bij milieustation

Waarom is het zo druk bij het Milieustation

Eén van de redenen is dat de capaciteit van het milieustation een stuk lager is dan normaal. Door de strenge coronamaatregelen mogen er een beperkt aantal auto’s tegelijkertijd het terrein op.
Afvalservice laat normaal gesproken 12 bezoekers/auto’s op het terrein toe, nu 7. Dat heeft met de coronamaatregelen te maken. Worden die maatregelen soepeler, dan kunnen we ook weer meer bezoekers toelaten. Worden de maatregelen aangescherpt, dan heeft dat ook weer consequenties.
Dat is niet fijn, maar veiligheid staat voorop.

Waarom hebben jullie niet meteen het tweede milieustation geopend

De afgelopen tijd heeft de gemeente naar verschillende mogelijkheden gekeken om de rijen terug te dringen bij het milieustation. Nu is het geld en het aantal gekwalificeerde mensen geregeld en gaat op drukke, doordeweekse dagen het tweede milieustation open.

Wanneer is het dan druk

De mensen van afvalservice houden ter plekke in de gaten hoeveel mensen er wachten. Ze kijken naar het aantal auto’s en aanhangers, maar ook het type afval, puin of groen wat mensen bij zich hebben. 

Waarom is het ophalen niet gratis

  • Het verwerken van afval is de laatste jaren overal in Nederland fors duurder geworden, ook in Breda, dat maakt dat gratis ophalen niet langer realistisch is.  
  • Bijkomend voordeel als wij allemaal ons grof vuil zelf wegbrengen, is dat het grof vuil beter wordt gescheiden. Want als afvalservice langs rijdt met de wagen, dan komt al het grofvuil in één auto. Dan krijg je meer restafval en dat maakt het nou juist weer duurder.
  • Het thuis ophalen van je afval, is een service waar je gebruik van kunt maken. Het hoeft dus niet. Je hebt altijd de keuze om het gratis weg te brengen.

Bijplaatsingen/overlast rondom containers

Sinds 1 maart gaan onze afvalcoaches helpen op plekken waar het vaak mis gaat. En we handhaven waar het moet.

De webcam doet het niet

De webcam is niet kapot, hij is alleen wat trager omdat veel mensen de camera checken.

Afval dumpen kost toch ook geld

Vooralsnog hebben we geen signalen dat het aantal dumpingen toeneemt.

Uw Reactie
Uw Reactie