Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Iedere politieke groepering kan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing. Bij een nieuwe deelname moet een aantal stappen doorlopen worden zoals registratie, het inleveren van ondersteuningsverklaringen en kandidaatstelling. Aan elke stap zijn wettelijke eisen en termijnen gesteld.

Stappen doorlopen

Op de website van de Kiesraad staan de stappen beschreven. 

  • Registratie
    Partijen konden tot uiterlijk 20 december 2021 hun naam (‘aanduiding’) laten registeren bij het gemeentelijk centraal stembureau.
  • Ondersteuningsverklaringen
    De ondersteuningsverklaringen kunnen worden afgelegd van 3 t/m 31 januari 2022. U kunt zich melden tijdens de openingstijden (zonder afspraak) bij balie 10 of bij de informatiebalie in het Stadskantoor.
  • Kandidaatstelling 
    De kandidatenlijsten moeten op 31 januari 2022 tussen 9.00 uur en 17.00 uur worden ingeleverd in het Stadskantoor. Wij werken het liefst op afspraak. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar verkiezingen@breda.nl. Graag in het onderwerp ‘afspraak kandidaatstelling’ zetten.

Handleiding

De Gemeente Breda heeft voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad Breda een handleiding gemaakt. Wilt u deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen Breda vraagt dan de handleiding op door contact op te nemen.

Uw Reactie
Uw Reactie