Winkelend publiek in de binnenstad van Breda

Winkelen

In de binnenstad van Breda liggen de bekende winkelstraten Ginnekenstraat, Torenstraat, Lange Brugstraat, Korte Brugstraat, Veemarktstraat en Halstraat. Net buiten het (grotendeels autovrije) centrum vindt men verder de Ginnekenweg, de Haagdijk en de Boschstraat. Zij vormen het stadshart van de stad Breda met onder andere veel winkels. In de Karrestraat is tevens een ingang naar het overdekte winkelcentrum 'De Barones' met enkele bekende zaken. Dit winkelcentrum komt uit in de Lange Brugstraat waar u  winkelcentrum ‘Het Sas’ vindt met diverse exclusieve zaken.

Op donderdagavond is er in het centrum van Breda koopavond. In andere delen van de stad zoals de Haagse Beemden is dat op vrijdagavond.

Koopzondagen

In Breda mogen alle winkels op zondag hun deuren openen. Een groot deel van de winkels in de binnenstad is sinds 9 september 2012 iedere zondag open. Kijk voor de exacte openingstijden op de website van uw favoriete winkel. Op (koop)zondagen is het betaald parkeren in de binnenstad.

Meer informatie

Beste Binnenstad van Nederland

Breda was niet voor niets in 2010-2011Beste Binnenstad van Nederland. In Breda vindt u echte Brabantse gezelligheid. Authentieke panden en gevels sieren het zicht. De bijzondere water- en bosrijke omgeving nodigt uit om een lekker weekendje weg te gaan met Breda als stad om lekker te eten, winkelen of uit te waaien op een nieuwe bijzondere plek: de recentelijk vernieuwde haven van 205 meter. Een prima plek om lekker te flaneren.

Bij de VVV Breda vindt u allerlei informatie en tips over winkelen in Breda.

Sluiten