Singelloop op de Grote Markt

Cultuur, Sport en Toerisme

Breda is een bruisende stad met heel veel mogelijkheden. Of u nu komt voor de rijke historie, bijzondere hedendaagse architectuur, de heerlijke winkelstraten of een museum of tentoonstelling; in Breda vindt u het allemaal. En wilt u even weg van de drukte van de stad? Geen probleem. Prachtige bossen omringen Breda en in het schitterende dal van de rivier de Mark is het heerlijk wandelen en fietsen.

Heden en verleden

Breda is een historische stad waar verleden, heden en toekomst hand in hand gaan. Naast pronkstukken als de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk (volgens deskundigen een van de mooiste monumenten van Nederland!), het Kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof kent Breda ook prachtige staaltjes hedendaagse architectuur. Het prestigieuze Chassé Theater (ontworpen door Herman Hertzberger), het opzienbarende gebouw van Poppodium Mezz (in de volksmond ook wel ‘de pinda’ genoemd), MOTI (Museum of the Image de binnenstadswijk Chassépark zijn uw bezoek meer dan waard. Historische en eigentijdse architectuur gaan er vaak naadloos in elkaar over.

Vergeet u ook tijdens het winkelen niet af en toe omhoog en om u heen te kijken? Het zou immers zonde zijn als de prachtige gevels in de binnenstad en de architectuur van moderne winkelcentra als de Barones en ´t Sas u zouden ontgaan.

Toekomst

‘Breda vooruit’ zingt de Bredanaar in zijn volkslied. Dat Breda inderdaad vooruit wil, bewijzen de grote projecten waarmee de stad zijn blik op de toekomst heeft gericht. Zo is het water teruggebracht in de binnenstad. Met de afronding van het project de Nieuwe Mark, eind 2008, heeft Breda er een belangrijke sfeermaker bij gekregen.
Ook rond het station van Breda staat de komende jaren van alles te gebeuren. Breda wordt, via een shuttle, aangesloten op de Hoge Snelheidslijn Zuid en krijgt daardoor snelle verbindingen met Amsterdam,Antwerpen, Brussel en Parijs. Onder de noemer Via Breda krijgt het hele stationsgebied een grondige facelift.
Toeristische gezien heeft Breda in 2008 een nieuwe (inter)nationale trekker gekregen met MOTI. Het is het enige museum ter wereld dat zich helemaal richt op grafische vormgeving.
Genoeg redenen om regelmatig terug te komen naar Breda!

Op de website van de VVV Breda vindt u alle toeristische informatie over Breda