Camera’s tegen sluipverkeer vrachtwagens Hazeldonk Oost

Publicatiedatum: 
16 apr 2019
De Gemeente Breda zet het komend jaar camera’s in om het sluipverkeer van vrachtwagens in het buitengebied van Hazeldonk Oost tegen te gaan.

Er komen 2 camera te staan in de straat dichtbij de T-splitsing Hazeldonkseweg richting Hazeldonk (vlakbij bedrijfsnummer 6548). Na een waarschuwingsperiode tot medio mei kan de overtreder een bekeuring verwachten van € 95 (exclusief € 9 administratiekosten).

Gemiddeld gebruiken 70 vrachtwagens per dag deze sluiproute om de drukte op de A16 te vermijden en binnendoor naar de A27/A58 te rijden. Dat zet de leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied aanzienlijk onder druk. De proef start medio april en duurt een jaar. Daarna volgt een evaluatie.
De Hazeldonksestraat blijft natuurlijk wel toegankelijk voor auto’s, fietsers en vrachtwagens om bedrijfsafval op te halen.

Het komend jaar wordt van alle vrachtwagens die gebruik maken van de doorsteek kentekens een foto gemaakt.

  • Bij een 1e overtreding tot medio mei krijgt de chauffeur een waarschuwingsbrief van de gemeente. Hierin staat dat de flitsfoto kan worden opgevraagd via contact
  • Vanaf medio mei krijgt chauffeur een bekeuring van het CJIB van € 95 (excl. € 9,- administratiekosten). Wil de overtreder een foto ontvangen dan kan deze via het CJIB worden opgevraagd.
Wat vindt u van onze website?