Breda fietst voor Breda

Update
Resultaat actie ‘Breda fietst voor Breda’: 20 kinderen krijgen nieuwe fiets.

Twintig Bredase kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven, krijgen vanuit actie ‘Breda fietst voor Breda’ een nieuwe fiets. Bijna 700 stadsgenoten hebben afgelopen maanden met de app Ring-Ring samen 100.000 km bij elkaar gefietst. De fietsen worden met bij de start van het nieuwe schooljaar ter beschikking gesteld door het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda.Fiets vanaf 5 april mee met voor het goede doel! Met jouw fietskilometers help je Bredase kinderen die dit nodig hebben aan een fiets. Je kunt alleen meedoen, maar ook met je collega’s. Het enige dat je hoeft te doen is de smartphone app van Ring-Ring downloaden. Iedere gezamenlijke 100.000 fietskilometers = 20 fietsen voor kinderen die dat nodig hebben.

Hoe werkt het

Download de Ring-Ring app gratis voor je iPhone of Android toestel. Iedereen die de app heeft geïnstalleerd, een account heeft aangemaakt en is ingelogd, doet automatisch mee in de groep ‘Breda Fietst voor Breda’. Elke keer als je dan de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk, supermarkt, sportvereniging of de binnenstad te gaan worden jouw gefietste kilometers geregistreerd. Zo help je mee het gezamenlijke doel te bereiken. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen. We gaan zorgvuldig met de gegevens om en gebruiken deze om de stad fietsvriendelijker te maken.

Doe mee met je collega's, vrienden, familie of buren!

Wil je meefietsen in een eigen groep met collega’s, vrienden, familie of buren? Maak dan een eigen groep aan in de Ring-Ring app en fiets mee voor jullie eigen gezamenlijke doel. Je kunt met elkaar fietsen tot een vastgestelde datum of fietsen tot je een vastgesteld aantal kilometers hebt gefietst. In de app zie je hoeveel kilomter je samen hebt gefietst, en natuurlijk ook welke afstand jijzelf hebt weggetrapt.

Meer info en de app downloaden
Website Ring-Ring

De actie is in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur, en verschillende Bredaase fietsenmakers. Samen leveren we een bijdrage aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in onze stad.

 

Uw Reactie
Uw Reactie