Breda Begroot

Weet jij precies wat jouw wijk nodig heeft? Een speeltuintje weghalen in ruil voor meer parkeerplekken? Of zelf het groen onderhouden maar dan wel een nieuw skatepark laten bouwen? Doe dan mee met Breda Begroot! Samen met je buren, verenigingen, vrienden of familie maak je keuzes en bepaal je hoe een deel van het gemeentelijk geld in jouw wijk of dorp verdeeld wordt. Breda Begroot ook in jouw wijk – Geef je op!

Dit is hét moment om mee te beslissen over jouw wijk of buurt! 6 wijken krijgen nu de kans om mee te doen met Breda Begroot. Geef jouw wijk op, neem je sportvereniging, buren, vriendengroep of familie op sleeptouw en ga samen het gesprek aan. Samen kun je nadenken over de vraag: ‘Wat is er belangrijk en nodig in onze buurt of wijk?

Aanmelden

Meld je aan voor de Meet & Greet op woensdagavond 27 september 2017 in Podium Bloos door een e-mail te sturen naar bredabegroot@breda.nl. Je ontvangt meer informatie en krijgt antwoord op al je vragen. Kun je niet aanwezig zijn bij de Meet & Greet maar wil je met jouw wijk wel meedoen met Breda Begroot stuur dan ook een mailtje naar bredabegroot@breda.nl.

Pilots in Princenhage en Prinsenbeek

Toen we voor het eerst met Bredanaars spraken over Breda Begroot was de meeste gedeelde tip 'klein beginnen'. Daarom zijn we vorig jaar gestart met Breda Begroot in Prinsenbeek en Princenhage om ervaring op te doen.

Deelnemer Breda Begroot, Prinsenbeek: “Betrokkenheid creëren is altijd goed. Zeker nu de 'burger' vaak het gevoel heeft dat de gemeente altijd zelfstandig besluit zonder rekening te houden.”

2 pilots met een eigen gezicht, eigen aanpak én eigen resultaat. Waar ze in Princenhage bijvoorbeeld verschillende werkgroepen indeelden en met elkaar gingen praten, ging Prinsenbeek met een spel aan de slag. De vraag bleef  hetzelfde: ‘Wat is er nodig in je wijk of buurt?’
Tijdens festivals, meet-ups, werkbezoeken en ateliersessies gingen ze enthousiast met deze vraag aan de slag. Bekijk de aftermovie die de aanpak en leerpunten van de pilots in Prinsenbeek en Princenhage mooi laat zien.

Hoe begroot een gemeente eigenlijk?

Benieuwd hoe een gemeente eigenlijk begroot? Bekijk de online fasterclass ‘Hoe begroot een gemeente?’ waarin René-Pascal van den Boom er meer over vertelt.

Vragen?

Wil je meer weten over Breda Begroot of heb je nu al een aantal vragen? Stel ze via Facebook of Twitter of stuur een mailtje naar bredabegroot@breda.nl!