75 jaar vrijheid

In Breda is het herdenken en het vieren van 75 jaar vrijheid in oktober 2019. Het programma wordt samengesteld door organisaties, inwoners en de gemeente.

Meer informatie over het programma.

Laatste nieuws

9 oktober 2019: Koning Willem-Alexander en Poolse President Andrzej Duda bij viering 75 jaar vrijheid in Breda

Initiatieven

Voor initiatieven die bijdragen aan een divers programma in de stad en de dorpen is een vrij te gebruiken logo ontworpen. Dit logo verbindt alle evenementen en activiteiten met het thema ’75 jaar vrijheid Breda’.

Downloads logo 75 jaar vrijheid, Breda brengt het samen

Logo 75 jaar vrijheid, Breda brengt het samen
 

pdf Drukwerk 75 jaar bevrijding (PDF, 5.39 MB)

Heeft u andere formaten nodig, neem dan contact op.

Aanmelden activiteit/evenement

Samen een activiteit organiseren rondom 75 jaar vrijheid

Heeft u een nieuwe activiteit of idee en heeft u hierbij nog denkkracht, handjes of crowdfunding advies nodig?  Meld uw idee dan aan op PlanBreda. Op dit platform kunt u anderen vragen om mee te denken en mee te doen met uw idee. Meer informatie staat op de website van PlanBreda.

75 jaar vrijheid in het nieuws

Op vrijdag 28 juni is de schildering van Bredase kunstenaar Zenk One (Robin Nas) in Wroclaw officieel onthuld in het bijzijn van burgemeester Paul Depla, voormalig burgemeester Dutkiewicz en huidig burgemeester Jacek Sutryk van Wroclaw. De schildering is een cadeau van Gemeente Breda aan de voormalige burgemeester Dutkiewicz van Wroclaw, die zich heeft ingezet voor de vernieuwing en versterking van de stedenband tussen Wroclaw en Breda. Deze schildering vertelt het verhaal van de geschiedenis van de locatie, zoals ook het geval is voor de Blind Walls Gallery schilderingen in Breda. Daarnaast schenkt Wroclaw ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid Breda een groot kunstwerk voor in de openbare ruimte. 

Meer informatie over het thema en het logo.

Naast het Pools Militair Ereveld in Breda komt het Generaal Maczek Memorial. Dit memorial heeft straks een informatie- en documentatiecentrum, een auditorium, een ruimte voor bezinning en wordt de thuisbasis voor het Generaal Maczek Museum.

Wat vindt u van onze website?