Afvalwijzer voor de Gemeente Breda

Afval en afvalkalender

Afval

Hier vindt u informatie over het afval dat de Gemeente Breda inzamelt. Een schone stad staat daarbij centraal. Breda onderneemt veel om het afval op verantwoorde wijze te verwerken. De helft van het huishoudelijke afval wordt hergebruikt. Dat scheelt vervuiling en levert grondstoffen en energie op, dus beter voor het milieu.

De afvalkalender van Breda staat op www.mijnafvalwijzer.nl. Op deze website ziet u waar en wanneer bij u in de wijk het afval wordt ingezameld. Vanaf januari worden de routes anders gereden, maar de inzameldag blijft hetzelfde. Wilt u er zeker van zijn dat uw afvalcontainer geleegd wordt, zet deze dan voor 8.00 uur buiten.

Is uw container niet geleegd, haal deze dan naar binnen. Het inzameltijdstip kan veranderd zijn, zet uw container voor 8.00 uur buiten.

Voorjaar

Tijdens het voorjaar is er een tijdelijke extra openstelling van het milieustation Slingerweg 9: Alle zaterdagen in april en mei kunt u hier terecht. Kijk voor eventuele drukte op de webcam

App AfvalWijzer
 

(let op: afbeelding is slechts voorbeeld)

11196

Bredanaars met een smartphone of tablet kunnen ook gebruik maken van de AfvalWijzer -app om te zien wanneer het afval in hun wijk opgehaald wordt. De app is geschikt voor smartphones en tablets met de besturingssystemen iOS Apple, versie 4.3 of nieuwer, android  en Windows Phone 8, versie 1.0.0.0 en kan via de AppstoreGoogle Playstore en Windows worden gedownload. Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u meldingen ontvangen over het ophalen van uw huisvuil, dan kunt u ook terecht op de website van de AfvalWijzer. U ontvangt dan de meldingen op uw e-mailadres.

In de bijlage vindt u de kalender voor de binnenstad.

 

Bijlagentabel
BijlageGrootte
binnenstad_kalendertijden.pdf…16.75 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Grofvuil weg brengen of op laten halen

Grofvuil ophalen

Glas in 't bakkie

Groente- Fruit- en Tuinafval

Groente- Tuin- en Fruitafval

Duurzaamheid en milieu

Plastic huis-aan-huis inzameling

Plastic huis-aan-huis inzameling