Afvalwijzer voor de Gemeente Breda

Afval en afvalkalender

Afval

Hier vindt u informatie over het afval dat de Gemeente Breda inzamelt. Een schone stad staat daarbij centraal. Breda onderneemt veel om het afval op verantwoorde wijze te verwerken. De helft van het huishoudelijke afval wordt hergebruikt. Dat scheelt vervuiling en levert grondstoffen en energie op, dus beter voor het milieu.

Lege pakken bij het plastic verpakkingsafval

Vanaf 1 september 2015 mogen alle lege pakken (drankenkartons) van vloeibare producten voor consumptie bij het plastic afval. Denk bijvoorbeeld aan lege pakken melk, yoghurt of vruchtensap. Maar ook soep- of sauspakken mag u weggooien bij het plastic. Wilt u weten om welke pakken het gaat en wat nu precies plastic afval is? Kijk in het overzicht voor nadere uitleg. Op www.mijnafvalwijzer.nl vindt u ook een kaart met alle Plastic Heroes afvalbakken en ondergrondse containers in Breda. Zo ziet u in één oogopslag waar u in uw buurt terecht kan om plastic afval en lege pakken weg te gooien.

In Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen wordt het plastic in speciale afvalzakken opgehaald (met uitzondering van het buitengebied. Als de lege pakken daarbij komen, levert dat flink wat extra afval op. Woont u in één van deze dorpen, dan heeft u een brief van de gemeente ontvangen om gratis een extra container aan te vragen voor plastic afval en lege pakken. U kunt deze container gratis aanvragen op www.breda.mijncontainer.nl. U heeft hiervoor wel de inlogcodes nodig die in de brief staan. Liever geen container? Dan kunt u ook de afvalzakken blijven gebruiken. Die kunt u op verschillende punten gratis meenemen.

VRAAG CONTAINER AAN VOOR PLASTIC EN LEGE PAKKEN

App AfvalWijzer
 

(let op: afbeelding is slechts voorbeeld)

11196

Bredanaars met een smartphone of tablet kunnen ook gebruik maken van de AfvalWijzer -app om te zien wanneer het afval in hun wijk opgehaald wordt. De app is geschikt voor smartphones en tablets met de besturingssystemen iOS Apple, versie 4.3 of nieuwer, android  en Windows Phone 8, versie 1.0.0.0 en kan via de AppstoreGoogle Playstore en Windows worden gedownload. Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u meldingen ontvangen over het ophalen van uw huisvuil, dan kunt u ook terecht op de website van de AfvalWijzer. U ontvangt dan de meldingen op uw e-mailadres.

In de bijlage vindt u de kalender voor de binnenstad.

 

Bijlagentabel
BijlageGrootte
binnenstad_kalendertijden.pdf…16.75 KB
drukke_dagen_kalender.pdf…92.66 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Grofvuil weg brengen of op laten halen

Grofvuil ophalen

Glas in 't bakkie

Groente- Fruit- en Tuinafval

Groente- Tuin- en Fruitafval

Duurzaamheid en milieu

Lege drankenkartons en plasticverpakkingsafval

Plastic verpakkingsafval en lege pakken