Afvalwijzer voor de Gemeente Breda

Afval en afvalkalender

Afval

Hier vindt u informatie over het afval dat de Gemeente Breda Afvalservice inzamelt. Een schone stad staat daarbij centraal. Breda onderneemt veel om het afval op verantwoorde wijze te verwerken. De helft van het huishoudelijke afval wordt hergebruikt. Dat scheelt vervuiling en levert grondstoffen en energie op, dus beter voor het milieu.

Afvalkalender 2016

Deze is beschikbaar via mijnafvalwijzer.nl en de afval-app. Lees meer op deze website.

Elektrische vrachtwagens stoten geen CO2 uit

Pagina-inhoud De stad is tegenwoordig het hart van de economie, dit zal de komende jaren alleen 11625maar toenemen en daarbij hoort ook een groeiende vraag naar goederen, diensten en transport. André Beukers van E-Trucks Europe vertelt over elektrische vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn stil en stoten geen fijnstof en CO2 uit. Paul de Beer vertelt waarom Breda overstapt op het inzetten van elektrische vrachtwagens. Door middel van deze vrachtwagens zal de transport duurzaam en veilig verlopen en ondanks een toename in gebruik niet zorgen voor een vermindering van luchtkwaliteit. Tevens wordt er gekeken naar de toekomst waar een volledige overstap naar waterstof het doel is. Alles overelektrische vrachtwagens en de overstap naar waterstof is zaterdag 23 januari te zien in de thema-uitzending Transport en Logistiek van Doe Maar Duurzaam. Doe Maar Duurzaam is een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

Lege pakken bij het plastic verpakkingsafval

Vanaf 1 september 2015 mogen alle lege pakken (drankenkartons) van vloeibare producten voor consumptie bij het plastic afval. Denk bijvoorbeeld aan lege pakken melk, yoghurt of vruchtensap. Maar ook soep- of sauspakken mag u weggooien bij het plastic. Wilt u weten om welke pakken het gaat en wat nu precies plastic afval is? Kijk in het overzicht voor nadere uitleg. Op www.mijnafvalwijzer.nl vindt u ook een kaart met alle Plastic Heroes afvalbakken en ondergrondse containers in Breda. Zo ziet u in één oogopslag waar u in uw buurt terecht kan om plastic afval en lege pakken weg te gooien.

Container voor plastic afval aanvragen

Ineen groot deel van Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen worden plastic en lege pakken in speciale afvalzakken opgehaald. Dit kan flink wat afval opleveren. Woont u in één van deze dorpen en heeft u liever een container voor plastic en lege pakken dan een afvalzak? Dan kunt u deze gratis aanvragen op www.breda.mijncontainer.nl. U heeft hiervoor wel de inlogcodes nodig die in de brief staan die u in augustus heeft ontvangen. De deadline die daarin staat vermeld, is verlengd. Als u nu een container aanvraagt, dan wordt deze in november of december geleverd. Heeft u de brief niet meer? Bel dan met 0800-4002050.

Liever geen container? Dan kunt u ook de afvalzakken blijven gebruiken. Die kunt u op verschillende punten gratis meenemen.

Container aanvragen voor plastic en lege pakken

App AfvalWijzer
 

(let op: afbeelding is slechts voorbeeld)

11196

Bredanaars met een smartphone of tablet kunnen ook gebruik maken van de AfvalWijzer -app om te zien wanneer het afval in hun wijk opgehaald wordt. De app is geschikt voor smartphones en tablets met de besturingssystemen iOS Apple, versie 4.3 of nieuwer, android  en Windows Phone 8, versie 1.0.0.0 en kan via de AppstoreGoogle Playstore en Windows worden gedownload. Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u meldingen ontvangen over het ophalen van uw huisvuil, dan kunt u ook terecht op de website van de AfvalWijzer. U ontvangt dan de meldingen op uw e-mailadres.

In de bijlage vindt u de kalender voor de binnenstad.

 

Bijlagentabel
BijlageGrootte
binnenstad_kalendertijden.pdf…16.75 KB
kopie_van_drukke_dagen_kalender_2016.pdf…90.72 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Grofvuil weg brengen of op laten halen

Grofvuil ophalen

Plastic- en drankenkarton inzamelzakken

Lege drankenkartons en plasticverpakkingsafval

Plastic verpakkingsafval en lege pakken

Glas in 't bakkie

Groente- Fruit- en Tuinafval

Groente- Tuin- en Fruitafval

Duurzaamheid en milieu

Sluiten