Afvalwijzer voor de Gemeente Breda

Afval en afvalkalender

Afval

Hier vindt u informatie over het afval dat de Gemeente Breda inzamelt. Een schone stad staat daarbij centraal. Breda onderneemt veel om het afval op verantwoorde wijze te verwerken. De helft van het huishoudelijke afval wordt hergebruikt. Dat scheelt vervuiling en levert grondstoffen en energie op, dus beter voor het milieu.

De afvalkalender van Breda staat op www.mijnafvalwijzer.nl. Op deze website ziet u waar en wanneer bij u in de wijk het afval wordt ingezameld. Vanaf januari worden de routes anders gereden, maar de inzameldag blijft hetzelfde. Wilt u er zeker van zijn dat uw afvalcontainer geleegd wordt, zet deze dan voor 8.00 uur buiten.

Tropische temperaturen

In verband met de tropische temperaturen van deze week, hebben wij onze afvalinzameling enigszins aangepast, met name meer inzet van voertuigen en medewerkers. Wij vragen u om uw container voor 8.00 uur buiten te zetten, zodat wij ’s ochtends vroeg direct kunnen starten met legen en zo op het heetst van de dag werktempo kunnen aanpassen. En een glaasje fris of water ter verkoeling slaan onze vuilnismannen en –vrouwen natuurlijk niet af.

App AfvalWijzer
 

(let op: afbeelding is slechts voorbeeld)

11196

Bredanaars met een smartphone of tablet kunnen ook gebruik maken van de AfvalWijzer -app om te zien wanneer het afval in hun wijk opgehaald wordt. De app is geschikt voor smartphones en tablets met de besturingssystemen iOS Apple, versie 4.3 of nieuwer, android  en Windows Phone 8, versie 1.0.0.0 en kan via de AppstoreGoogle Playstore en Windows worden gedownload. Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u meldingen ontvangen over het ophalen van uw huisvuil, dan kunt u ook terecht op de website van de AfvalWijzer. U ontvangt dan de meldingen op uw e-mailadres.

In de bijlage vindt u de kalender voor de binnenstad.

 

Bijlagentabel
BijlageGrootte
binnenstad_kalendertijden.pdf…16.75 KB
drukke_dagen_kalender.pdf…92.66 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Grofvuil weg brengen of op laten halen

Grofvuil ophalen

Glas in 't bakkie

Groente- Fruit- en Tuinafval

Groente- Tuin- en Fruitafval

Duurzaamheid en milieu

Plastic huis-aan-huis inzameling

Plastic huis-aan-huis inzameling