Afvalwijzer voor de Gemeente Breda

Afval en afvalkalender

Hier vindt u informatie over het afval dat de gemeente Breda inzamelt. Een schone stad staat daarbij centraal. Breda onderneemt veel om het afval op verantwoorde wijze te verwerken. De helft van het huishoudelijke afval wordt hergebruikt. Dat scheelt vervuiling en levert grondstoffen en energie op, dus beter voor het milieu.

De afvalkalender Breda kunt u vinden op de site van MijnAfvalwijzer. Op deze website ziet u waar en wanneer bij u in de wijk het afval wordt ingezameld. 

Openingstijden tot en met 1 november 2014

De openingstijden van het milieustation Slingerweg zijn verruimd.  Van 29 maart tot en met 1 november 2014 is het milieustation Slingerweg open op maandag, vrijdag en zaterdag van 8.30 - 16.00 uur.Lees voor meer informatie het persbericht.

App AfvalWijzer 11196

Bredanaars met een smartphone of tablet kunnen ook gebruik maken van de Afvalwijzer -app om te zien wanneer het afval in hun wijk opgehaald wordt. De app is geschikt voor smartphones en tablets met de besturingssystemen iOS Apple, versie 4.3 of nieuwer, android  en Windows Phone 8, versie 1.0.0.0 en kan via de AppstoreGoogle Playstore en Windows worden gedownload. Heeft u geen smartphone of tablet en wilt u meldingen ontvangen over het ophalen van uw huisvuil, dan kunt u ook terecht op de website van de AfvalWijzer. U ontvangt dan de meldingen op uw e-mailadres.

In de bijlage vindt u de kalender voor de binnenstad.

Bijlagentabel
BijlageGrootte
binnenstadkalender_2014.pdf…1.16 MB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Grofvuil weg brengen of op laten halen

Grofvuil ophalen

Campagnes

Campagnes

Duurzaamheid en milieu

Plastic huis-aan-huis inzameling

Plastic huis-aan-huis inzameling